Prípravy na Audi FIS Svetový pohár 2021 v Jasnej

Prekvapenie pre fanúšikov na Audi FIS Svetový pohár v Jasnej – zaplnené pódiá a tribúny nahradí unikátne Štúdio Jasná


JASNÁ (17. februára 2021) - Fanúšikovia síce vzhľadom k pandemickej situácii nebudú môcť povzbudzovať najlepšie svetové lyžiarky počas Audi FIS Svetového pohára (6. - 7. marca 2021) priamo v Jasnej, ale úplne “mimo trať” zostať nemusia. Organizačný výbor ich chce vtiahnuť do deja atraktívnou formou - s využitím moderných technológií a sociálnych sietí. Publikum privíta v Štúdiu Jasná, ktoré bude celý týždeň na webových stránkach a oficiálnom profile na Facebooku prinášať bohatý program a sprostredkuje tak atmosféru zo zákulisia najväčšej športovej udalosti na Slovensku roku 2021. Dejisko šampionátu si bude môcť verejnosť pozrieť na web stránke www.worldcupjasna.sk a na FCB profile Ski World Cup Jasná.

Týždeň pred pretekmi bude na webe a facebooku prebiehať vysielanie s bohatým programom

“Pred piatimi rokmi počas pretekov Svetového pohára sme mali v Jasnej denne okolo 17-tisíc fanúšikov. Nakoľko pre pandémiu koronavírusu ostanú zrejme brány areálu pre divákov zatvorené, rozhodli sme sa hľadať iné riešenia, ako „sveťák“ priblížiť fanúšikom,“ vysvetlil zámer Štúdia Jasná predseda organizačného výboru Audi FIS Svetového pohára v Jasnej Matej Hulej. „Situáciu s fanúšikmi priamo pri trati vzhľadom k epidemiologickej situácii nevieme ovplyvniť, tak sme si povedali - keď nemôžu fanúšikovia k nám do areálu, pôjdeme my za nimi domov. Jasná je známa svojim bohatým programom aj mimo zjazdoviek, preto sme si povedali, že ani v čase covidu nemôžeme ostať našej povesti nič dlžní,” vysvetľuje marketingová manažérka SP Jana Tužinská. „Povzbudzujeme fanúšikov, aby nám pozitívnu energiu posielali cez obrazovky priamo z ich obývačiek. Dnešný svet moderných technológií nám umožňuje rôzne formy prezentácie, tak sme špeciálne pre naše preteky vymysleli unikátne Štúdio Jasná. Ide o denné polhodinové vysielanie bohaté na informácie a program na našich sociálnych sieťach a webovej stránke. Verím, že sa fanúšikom bude páčiť a sledovanosť bude vysoká,” doplnila PR manažérka SP Michaela Grendelová.

Základné informácie pre fanúšikov sú jednoduché:

 

Prečo by fanúšikovia mali sledovať Štúdio Jasná, ktoré v originálnom dizajne vyrastie priamo v centre akcie, v areáli pretekov?

Dôvodov je hneď niekoľko. Aktuálne rozhovory, pohľady do zákulisia, online rozhovory s pretekárkami a zaujímavými hosťami, bláznivé challenge videá a more súťaží. Mimoriadne atraktívny je zoznam osobností, zapojených do výnimočného projektu. Chýbať nebudú ani speváčky Andrea Bučko a Dominika Kavaschová, ktoré svoj úspešný hit “Neviditeľná žena” pretvorili do lyžiarskeho módu ako ódu na Petru Vlhovú. Mimochodom, kým najlepšia slovenská športovkyňa súčasnosti bude na svahu bojovať o ďalšie dôležité body do hodnotenia Svetového pohára, do štúdia počas týždňa určite zavítajú aj členovia jej fanklubu.

Programom štúdia bude celý týždeň sprevádzať fanúšikov známy slovenský moderátor Tomáš Tomaggio Kadlec, ktorého doplnia Vlado Láďo Varecha a Jana Slačková. Okrem iného si vyskúšajú niekoľko športových aktivít - čaká ich jazda po súťažnej trati v spoločnosti Veroniky Velez-Zuzulovej, extrémnu jazdu na snehu autom, ale aj test z otužovania.

Súčasnosť prepoja organizátori s pohľadmi do minulosti. “Pripravený je miniseriál o histórii lyžiarskych akcií v Jasnej, ale aj pohľady na kariéru a rozlúčku už spomenutej Veroniky Velez-Zuzulovej,” dodáva Michaela Grendelová. “Chýbať nebudú rozhovory 'z trate' - o aktuálne informácie sa určite počas týždňa podelia riaditeľ pretekov Matej Hulej, športová riaditeľka Jana Palovičová a novinky o trati zaktualizuje šéf tratí Matej Kupčo. A v deň pretekov bude jednoznačným cieľom štúdia rozbor výkonov jednotlivých pretekárok a pohľad na dianie v Jasnej počas celého dňa.”

Bonbónikom v rámci programu budú každý deň súťaže o hodnotné ceny z kolekcie oficiálneho merchandisingu a ceny od partnerov Štúdia Jasná, ktoré budú divákom postupne počas vysielania štúdia odprezentované.

Partnerom Štúdia Jasná sú spoločnosti Audi, Uniqa, Leitner, Tatry mountain resorts a Oblastná organizácia Liptov a Žilinský turistický kraj.

Preteky Audi FIS Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa uskutočnia cez víkend 6. a 7. marca, pričom na programe je obrovský slalom (sobota) a slalom (nedeľa).