Audi FIS Svetový pohár 2021 v Jasnej sa začne slalomom

V Jasnej výmena disciplín, dôvodom počasie


JASNÁ (5. marca 2021) - Organizátori pretekov Audi FIS Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien v nízkotatranskom stredisku Jasná museli deň pred súťažným víkendom pristúpiť k zmene poradia disciplín, v ktorých sa bude bojovať o body do hodnotenia. Dôvodom je predpoveď počasia pod Chopkom.

Slovenská favoritka Petra Vlhová mala pôvodne v sobotu 6. marca súťažiť v obrovskom slalome a v nedeľu 7. marca v slalome. Po novom to bude naopak. Najprv sa uskutoční slalom a až potom obrovský slalom. Počas oboch súťažných dní sú prvé kolá na programe od 9.30 h. Zmeny v programe odsúhlasili aj predstavitelia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

„Kvôli počasiu sa FIS spolu s organizátormi rozhodli vymeniť program, nakoľko zajtra má byť oblačno a na nedeľu hlásia lepšie počasie,“ vysvetlil predseda organizačného tímu Matej Hulej.

Výmena disciplín v rámci jedného súťažného víkendu pretekov Svetového pohára nie je nezvyčajná záležitosť. Aktuálna predpoveď počas v Jasnej nenapovedá, že by niektorú zo súťaží museli organizátori zrušiť.

Snehové podmienky v Jasnej sú naďalej príkladné, v piatok si pretekárky mali možnosť zajazdiť na pripravených tratiach. Medzi nimi nechýbala ani Petra Vlhová. „Zajtra to tu vypukne, no bohužiaľ tu nemôžete byť so mnou. Pevne verím, že si to užijete aj pred televíznymi obrazovkami a budeme mi držať palce. Verím, že to spolu dáme. Už sa teším na súťažný víkend,“ prezradila v piatok 25-ročná Liptáčka.